Mizarstvo Vuk Fredi s.p.

Pravno obvestilo

Varstvo osebnih podatkov

Upravitelj in lastnik spletne strani Mizarstvo, Vuk Fredi s.p. se zavezuje, da bomo vse osebne podatke poslane preko spletnega mesta mizarstvo-vuk.si varovali v skladu z veljavno zakonodajo. Vsi posredovani osebni podatki se obravnavajo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike spletne strani obveščamo, da se ob obisku spletnih strani lahko avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani in naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja vedenja in potreb uporabnikov ter administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Odgovornost ponudnika

Vsebina spletnih strani mizarstvo-vuk.si je podana in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to upravljalec ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Upravljalec tako ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij. Mizarstvo, Vuk Fredi s.p. niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Uporabnike spletnega mesta obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik (Mizarstvo Vuk Fredi s.p.) spoštuje veljavno zakonodajo in si prizadeva vse nastale spore reševati sporazumno. Pritožbe lahko kupec posreduje neposredno ponudniku preko telefona na št: (02) 795 03 06, na e-naslov: mizar.vuk@siol.net ali na naslov podjetja: Mizarstvo Vuk Fredi s.p. Breg 21A, 2322 Majšperk s pripisom Pritožba.

Ponudnik bo prejete pritožbe skušal obravnavati čim prej in skupaj s stranko najti ugodno rešitev. V kolikor se ne najde rešitve, je za reševanje sporov pristojno sodišče po sedežu ponudnika.

Ponudnik obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom. Spletna platforma Evropske komisije za spletno reševanje sporov je dostopna na tej povezavi: http://ec.europa.eu/odr.

Avtorske pravice

Vsebina spletnega mesta  je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Mizarstvu, Vuk Fredi s.p. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, (besedila in fotografije) objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja.

O piškotkih

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni. Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo. Zakon je v točki, ki govori o piškotkih, v Sloveniji stopil v veljavo 15. junija 2013 in od takrat dalje moramo vsi lastniki spletnih strani obveščati uporabnike o piškotkih in nuditi  možnost, da jih obiskovalec sprejmete ali zavrnete.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove (glede na uporabljen računalnik in brskalnik) preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Lastnikom spletnih strani piškotki lahko omogočajo anonimno spremljanje statistike obiska posameznih strani. Tovrstni podatki lastnikom omogočajo izboljšavo spletne izkušnje za uporabnike.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • zapomnijo si jezikovne nastavitve
  • piškotki omogočajo prikaz zemljevidov, ki so povezani z drugimi google storitvami
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava si piškotek zapomni podatke
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

Spletno mesto mizarstvo-vuk.si uporablja naslednje piškotke:

Spletno mesto uporablja nujno potrebne piškotke, ki zagotavljajo pravilno delovanje spletnega mesta in nekatere druge piškotke, ki zagotavljajo izvajanje statistike ter delovanje raznih funkcionalnosti (google zemljevid, …)

Nujni piškotki:

cc_necessary
cc_analytics
cc_drugo

Piškotki, ki zapišejo nastavitve za piškotke.

Prijavljenemu WordPress uporabniku se naložijo nujni piškotki za upravljanje z WordPress CMS sistemom. Piškotki se ne naložijo navadnim uporabnikom strani.

Piškotji tretjih – povezane funkcionalnosti

Piškotki za spremljanje anonimne Google Analytics statistike ter piškotki, ki jih uporablja storitev Google zemljevidov.

Oznaka piškotka Ime piškotka Namen Trajanje piškotka
_utma Google Analytics Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti
_utmb Google Analytics Uporablja se za določitev seje 30 minut
_utmc Google Analytics Uporablja se za določitev seje Ob zaprtju brskalnika
_utmz Google Analytics Uporablja se za ugotavljanje vira obiskovalcev 6 mesecev
nid Google Maps Nastavitve uporabe zemljevida 6 mesecev
pref Google Maps Nastavitve uporabe zemljevida 2 leti
khcookie Google Maps Nastavitve uporabe zemljevida Ob zaprtju brskalnika